Szaszłyki ze śliwką

27 maja 2013, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

 

Pierś z kurczaka 1 szt

Cebula 2 szt

Pieczarki 20 dag

Śliwki węgierki w sosie własnym 1 słoiczek

Wegeta

Pieprz

Czosnek granulowany

przyprawa do grilla

 

Pierś z kurczaka pokroi w grubą kostkę i posypać  przyprawami. Oczywiście mogą by inne przyprawy  wedle gustu. Odstawić na około godziny w chłodne miejsce. Cebulę i pieczarki pokroić, zblanszować na łyżce oleju, odstawić do wystygnięcia. Śliwki odcedzić z  syropu. Następnie nadziewać na przemian na patyczki od szaszłyków. Piec na grillu.

file1369679034



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...