Roladki schabowe z pieczarkami

24 lipca 2018,
dodał: rosie
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 kotlety schabowe bez kości
– 2 duże pieczarki
– cebula
– jajko
– mąka
– jajko
– sól
– pieprz
– tymianek
– bułka tarta
– olej do smażenia
– sałata

Pieczarki oczyścić, posiekać drobno, cebulę również posiekać i razem z pieczarkami usmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem a także tymiankiem. Mięso cieniutko rozbić, na nim przez środek ułożyć masę pieczarkową, zwinąc kotlety w bardzo cienkie rulony i spiąć wykałaczkami, obtoczyć roladki w mące a nastepnie w roztrzepanym jajku i bułce, smażyć na złoty kolor, układać na zielonych liściach sałaty i udekorować natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...