Roladki rybne z parowaru na zielonym pikantnym sosie

11 stycznia 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 mrożone filety rybne (ja użyłam mintaja)

1 średni pomidor

4 plastry ogórka konserwowego

1 kawałek białe części pora (długością odpowiadający szerokości ryby)

2 nóżki pieczarek

20 kaparów

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżki przyprawy do ryb

¼ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki soli

Sos:

100 ml wody

3 łyżki śmietany 18%

10 kaparów

1 łyżka czarnego kawioru

1 łyżeczka pasty Wasabi

1/8 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki zielonego mielonego pieprzu

Rybę rozmrażamy, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki. Pora dzielimy na 4 części, nóżki pieczarek na połówki. Na brzeg każdego fileta kładziemy po ćwiartce pomidora (posypanej czarnym mielonym pieprzem oraz solą), połówce nóżki pieczarki i  kawałku pora. Zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Na każdej roladce układamy po 5 kaparów. Wstawiamy rybę do parowaru na 20 minut (od momentu zagotowania wody).

Składniki sosu mieszamy ze sobą w garnku i doprowadzamy do wrzenia na minimalnym ogniu często mieszając. Na talerze wylewamy porcje sosu, na nim układamy roladki, na każdej kładziemy po plastrze ogórka.

Smacznego!

file1263233229



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz