Gulasz z drobiowych serduszek

11 stycznia 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ½ kg drobiowych serduszek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dkg cebuli
  • 200 ml wrzącej wody
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki mąki z pełnego przemiału (pp)
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • ½ łyżeczki zielonego mielonego pieprzu
  • ¼ łyżeczki posiekanego suszonego koperku

Serca myjemy, odcinamy góry z warstwą tłuszczu. Cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy dokładnie osączone serduszka i dokładnie je obsmażamy, dodajemy cebulę, smażymy jeszcze przez 3 minuty. Wlewamy wodę i dusimy serca do miękkości. Śmietanę mieszamy z wodą, mąką, koperkiem i przyprawami. Wlewamy na patelnię i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 1 minutę. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub kaszą.

Smacznego!

file1263233276



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz