Rolada serowa
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 30 dag żółtego sera,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 10 dag serka topionego-obojętnie jaki smak,
- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- pęczek szczypiorku,
- 1 czerwona papryka,
- sól i pieprz-do smaku.
Serowa rolada rozpływająca się w ustach. Polecam.
Etapy przygotowania :
Serek topiony rozgniatamy w misce.
Pozostałe składniki-oprócz żółtego sera drobno siekamy i wkładamy do serka.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy.
Do gorącej wody wkładamy żółty ser (zawijamy go dobrze w woreczek i zawiązujemy gumką, by woda się nie dostała do niego) i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować (1 godzina).
Na ser wykładamy masę i zwijamy jak roladę.
Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.
Roladę dobrze się kroi, gdy jest lekko zmrożona.