Risotto z krewetkami i zielonym groszkiem

4 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • oliwa z oliwek,
  • masło,
  • 2 małe cebule,
  • pokrojone w kostkę,
  • 4 ząbki czosnku,
  • zmiażdżone,
  • 500 g ryżu,
  • 800 ml rybnego,bądź warzywnego wywaru,
  • 500 g ugotowanych i obranych krewetek,
  • 200 g zielonego groszku

Przygotowanie:

W wysokiej patelni o grubym dnie rozgrzewać tłuszcze, dorzucić cebulkę i smażyć ją na delikatnym ogniu, aż stanie sie szklista, wtedy dodać czosnek. Dodać ryż, gotować, aż zmieni kolor na przezroczysty. Dolewać wywar partiami (ok. 350-400 ml) aby zakryć ryż i gotować ryż do miękkości. Dodać krewetki i groszek, przyprawić. Gotować kilka minut, na koniec dodać łyżkę masła.

rissoto

nadesłała: Marta



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz