Risotto – szybko i kolorowo

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 40 g          cebuli
  • 3 ząbki     czosnku
  • 100 ml      wody
  • 50 ml        oliwy
  • 250 g        ryżu
  • 200 g        marchwi
  • 1 łyż.         Vegety pikantnej
  • 150 g        czerwonej, świeżej papryki
  • 100 g        kukurydzy z puszki
  • 200 g        świeżej kapusty

Przygotowanie

1. Cebulę i czosnek z dodatkiem odrobiny wody posiekać mikserem.
2. Na oliwie obsmażyć odcedzony ryż i drobno pokrojoną marchew, dodać rozdrobnioną cebulę i czosnek, łyżeczkę Vegety pikantnej, podlać odrobiną wody i chwilkę   poddusić.
3. Następnie dodać świeżą paprykę, pokrojoną w kostkę i kukurydzę. Dusić dolewając wody jeszcze około 10 minut.
4. Pod koniec duszenia dodać drobno pokrojoną kapustę, resztę Vegety pikantnej i dusić, aż ryż zmięknie.

Serwowanie

Przed podaniem risotto posypać siekaną natką pietruszki.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...