Risotto – szybko i kolorowo

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 40 g          cebuli
  • 3 ząbki     czosnku
  • 100 ml      wody
  • 50 ml        oliwy
  • 250 g        ryżu
  • 200 g        marchwi
  • 1 łyż.         Vegety pikantnej
  • 150 g        czerwonej, świeżej papryki
  • 100 g        kukurydzy z puszki
  • 200 g        świeżej kapusty

Przygotowanie

1. Cebulę i czosnek z dodatkiem odrobiny wody posiekać mikserem.
2. Na oliwie obsmażyć odcedzony ryż i drobno pokrojoną marchew, dodać rozdrobnioną cebulę i czosnek, łyżeczkę Vegety pikantnej, podlać odrobiną wody i chwilkę   poddusić.
3. Następnie dodać świeżą paprykę, pokrojoną w kostkę i kukurydzę. Dusić dolewając wody jeszcze około 10 minut.
4. Pod koniec duszenia dodać drobno pokrojoną kapustę, resztę Vegety pikantnej i dusić, aż ryż zmięknie.

Serwowanie

Przed podaniem risotto posypać siekaną natką pietruszki.

na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...