Risotto brokułowe

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • ryż
  • cebula
  • margaryna
  • olej
  • wegeta
  • pieczarki
  • mieszanka meksykańska z puszki
  • tabasco

Jak przygotować:

1. 2 torebki ryżu gotujemy ok 18 minut.

2. Na patelni, na 1 łyżce masła, dusimy 1 duża cebulę i pieczarki (8 dużych sztuk. Gdy woda odparuje dorzucamy mieszankę meksykańska z puszki.

3. W międzyczasie nastawiamy brokuła, ma się gotować 13 minut.

4. W dużym garnku na spód wlewamy 3 łyżki oleju. Wsypujemy ryż i mieszamy z (1/2 łyżeczki) vegetą i tabasco. Dorzucamy warzywa z patelni i odcedzonego brokuła. Mieszamy.

5. Najlepiej zjeść od razu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz