Raclette na ziemniakach z polędwicą

20 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne danie.

1 kg ziemniaków
1 łyżeczka kminku
pieprz
sól
600 gram sera do raclette, najlepiej cheddar lekko pikantny
50 dkg polędwicy wieprzowej
2 łyżki oleju

Polędwice umyć, osuszyć. Pokroić na kawałki i smażyć na oleju około 8-10 min.
Po usmażeniu posolić i ewentualnie posypać pieprzem.
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
Ser do raclette pokroić na kawałki ułożyć na patelence. Rozgrzać raclette. Ser stopić tak, żeby się rozlewał. Delikatnie ułożyć na obrane z łupinki ziemniaki, posypać pieprzem i kminkiem.
Podawać z poledwicą, papryką konserwową lub ulubioną sałatką.
Smacznego.

file1266680965



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.