Raclette na ziemniakach z polędwicą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Raclette na ziemniakach z polędwicą

20 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczne danie.

1 kg ziemniaków
1 łyżeczka kminku
pieprz
sól
600 gram sera do raclette, najlepiej cheddar lekko pikantny
50 dkg polędwicy wieprzowej
2 łyżki oleju

Polędwice umyć, osuszyć. Pokroić na kawałki i smażyć na oleju około 8-10 min.
Po usmażeniu posolić i ewentualnie posypać pieprzem.
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie.
Ser do raclette pokroić na kawałki ułożyć na patelence. Rozgrzać raclette. Ser stopić tak, żeby się rozlewał. Delikatnie ułożyć na obrane z łupinki ziemniaki, posypać pieprzem i kminkiem.
Podawać z poledwicą, papryką konserwową lub ulubioną sałatką.
Smacznego.

file1266680965



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...