Rabarbar pod pierzynką

5 września 2011, dodał: Larcenciel
Artykuł zewnętrzny

Ten aromatyczny deser może być znakomitą letnią kolacją, zwłaszcza gdy podamy go z lodami waniliowymi lub czekoladowymi.

Potrzebne składniki

60 dag rabarbaru
9 łyżek cukru
po łyżeczce cukru waniliowego i świeżo startej skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki cynamonu
paczka herbatników petit beurre (10 dag)
1/2 kostki masła
2 białka

Sposób przygotowania

Herbatniki rozkruszyć, wymieszać z masłem i tą masą wyłożyć dno formy. Rabarbar oczyścić, pokroić na kawałki ok.5 cm, ułożyć na herbatnikowym spodzie, posypać cukrem (5 łyżek) wymieszanym z cukrem waniliowym, cynamonem i skórką cytrynową.
Białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru, wyłożyć na wierzch. Zapiekać ok.15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni…



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.