Pyzy twarogowe z truskawkami

21 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Proste pyzy twarogowe z truskawkami

Składniki:
1/2 kg białego sera
1/2 kg mąki
2 jajka
trochę mleka
szczypta soli
1/2 kg owoców – truskawek

Przygotowanie:
Z mąki, sera, mleka i jaj wyrobić ciasto dodając odrobinę soli. Odcinać po kawałku ciasta, formować pyzy wkładając w środek owoce. Wrzucać na wrzącą lekko osoloną wodę i gotować przez około 9-10 min. Podawać z serem, makiem, śmietaną, posypane bułką tartą lub polane roztopionym masłem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Pyzy twarogowe z truskawkami

  1. I love to see our photo at a foreign recipe :-)

    – chciałbym zobaczyć nasze zdjęcie na zagranicznych receptury

Dodaj komentarz