Pyszne spagetti po sycylijsku w niecałe 30 minut
To chyba najprostsze danie jakie robiłam. Jest świetne w smaku i łatwe w przygotowaniu.
Składniki
makaron spaghetti
oliwa
puszka tuńczyka w oleju
4 pomidory lub sos pomidorowy w kartoniku
3 ząbki czosnku
pietruszka zielona,
cytryna
ser żółty
sól,pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy na poltwardo lub jak kto lubi.
Na rozgrzanej patelni z oliwą rumienimy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy rozdrobnonego tunczyka i chwile podsmażamy razem z czosnkiem. Pomidory kroimy w cząstki i dodajemy do sosu. Czekamy az sie pięknie rozpadną. Jezeli dodajemy sos, to tak na oko aby uzyskac konsystencje sosiku. Przyprawiamy leciutko solą i pieprzem.
Ugotowany makaron polewamy sosikiem, posypujemy startą skórką z cytryny (ten dodatek jest najwazniejszy – dodaje smaku!!!), poszatkowaną pietruszką zieloną i startym żółtym serem.
Życzę Smacznego:)