Puree ziemniaczane-przepis podstawowy

3 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1kg ziemniaków
1/2 szklanki mleka
sól
4 łyżki siekanej zieleniny (pietruszka, koperek)

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę.
Podawać posypane zieleniną.

Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

file1267614160



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.