Puree ziemniaczane-przepis podstawowy

3 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1kg ziemniaków
1/2 szklanki mleka
sól
4 łyżki siekanej zieleniny (pietruszka, koperek)

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę.
Podawać posypane zieleniną.

Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

file1267614160



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.