Pudding brzoskwiniowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pudding brzoskwiniowy

30 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

doskonały ryżowy deser z brzoskwiniami:

– 1 litr mleka
– niepełna szklanka ryżu
– skórka z cytryny
– 1 łyżka pomarańczowego lub morelowego dżemu
– 5 łyżek brązowego cukru
– białko z jajka
– garść rodzynek i orzechów
– 2 brzoskwinie z puszki

rodzynki i orzechy opłukać, namoczyć w gorącej wodzie, mleko wymieszać z cukrem, włozyć do niego skórkę otartą z cytryny. Ryż opłukać , wsypać do mleka zagotować aż powstanie gęsty kleik. Dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz dżem, wymieszać, ubić sztywną pianę z białka i delikatnie połączyć z gorącym ryżem. Całość przełożyc do miseczek. Gdy masa zgęstnieje, odwrócić miseczki do góry dnem i szybko przełożyć na talerzyk, udekorować brzoskwiniami drobno pokrojonymi.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...