Puchar galaretkowy z masą waniliową

2 czerwca 2012,
dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Galaretka na szybko! o smaku truskawkowym Delecta
  • Galaretka na szybko!o smaku cytrynowym Delecta
  • Serek homogenizowany waniliowy
  • Kiwi do dekoracji

Przygotowanie:

Galaretki rozpuścić w miseczkach wg instrukcji na opakowaniu.
Odstawić do przestygnięcia. Przestudzoną galaretkę truskawkową, ale jeszcze niezżelowaną, wlać do pucharków nachylając je w jedną stronę (ilość galaretki zależy od rozmiaru naczynia w którym będziemy galaretkę podawać), odstawić do lodówki (opierając o coś by nadal była przechylona). Po paru minutach, wyjąć z lodówki i wlać kolejną galaretkę cytrynową nachylając w druga stronę. Znowu wstawić do lodówki. W tym czasie pozostałą galaretkę cytrynową (która nam została w miseczce) wymieszać z serkiem homo waniliowym. Gdy się zetnie galaretka wyjąć z  lodówki i uzupełnić pucharek masą galaretkowo-serkową. Wstawić do lodówki. Udekorować wg uznania np. kiwi.
Podawać schłodzone.

file1338651553



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...