Ptysie bezglutenowe
Artykuł zewnętrzny
100 g wody
30 g masła
80 g mąki bezglutenowej mieszanej ( 3 łyżki mielonego siemienia lnianego, 2 łyżki mąki ryżowej, 2 łyżki mąki gryczanej)
szczypta soli
2 jajka cale
Sposób przygotowania:
Wodę zagotować z masłem, do tego wsypać mieszankę mączną z sola. Mieszać łyżką aż sie scali, odstawić do ostygnięcia.
Gdy przestygnie, połączyć z jajkami.
Wyłożyć porcje ciasta na blachę wysmarowaną wcześniej olejem z pestek winogron – wychodzi około 8 sztuk.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury temp 250oC na 30 min.
Smacznego!
Produkty bezglutenowe dostepne są w
Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność Warszawa
http://waszsklep.com.pl/produkty-bezglutenowe-c-102.html