Najlepsze przekąski na sylwestra w domu!

29 grudnia 2023, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

jedzenie2

Zorganizowanie sylwestra w domu w czasie pandemii to nie lada wyzwanie. Chcemy, by wszyscy domownicy cieszyli się smakowitymi potrawami i dobrymi przekąskami. Warto stworzyć szwedzki stół, na którym zagoszczą zdrowe koreczki, cebulowe krążki, ciasto i sałatki.

Koreczki możemy wykonać w wersji owocowej, mięsnej lub wegetariańskiej. Takie przysmaki są lekkie i świetnie nadają się na sylwestrową domówkę. Możemy je odrobinę przypiec albo podgotować. Wszystko zależy od tego w jakiej postaci je zaserwujemy.

mg_8942b

koreczki-z-orzechami-i-winogronami

koreczki-z-kurczakiem

Sałatki i surówki są zawsze mile widziane na każdym przyjęciu. Żeby łatwiej było je nam jeść, możemy od razu poporcjować je na salaterki albo obok półmiska z posiłkiem, ułożyć kilka zapasowych miseczek.

dsc00186

salatka-walentynkowa-900x600

Desery i słodkie przyjemności muszą pojawić się na imprezowym stole. Ciasta i ciasteczka możemy ładnie ułożyć na paterach, albo dużych talerzach i przyozdobić świeżą miętą.

images-1

ciasteczka-z-dziurka

Krążki cebulowe, to pyszne zastępstwo chipsów i chrupek. Możemy je przyrządzić samemu albo kupić gotowe. Ważne, że są zdrowsze i pasują na każdą domówkę.

110306642_3720816_lykovie_kolechki

krazki-cebulowe

Przygotowując takie ciekawe i zarazem pyszne przekąski, możesz mieć pewność, że każda domowa impreza będzie udana.

zobacz również:

  1. Najlepsze imprezowe sałatki
  2. Szampańskie koktajle: przepisy
  3. Imprezowe przekąski i przystawki
  4. Najpyszniejsze drinki świata – porady i przepisy

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.