przekaska z brzoskwinią

3 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

4 połówki brzoskwiń z puszki

100 g orzechów laskowych

100 g rukoli

1 sałata rzymska

50 g oliwek zielonych

4 plastry polędwicy

100 g sera pleśniowego blue

4 łyżeczki żurawiny całej ze słoika

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka soku z brzoskwiń

1 łyżeczka miodu

sól prowansalska z dodatkiem lawendy i płatków nagietka

pieprz

  • rukolę i sałatę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki,
  • układamy na talerzach,
  • polędwicę kroimy w paski, układamy na sałacie,
  • orzechy prażymy na suchej patelni,
  • dodajemy do sałatki razem z  oliwkami,
  • z oliwy, soku, octu, miodu, soli i pieprzu robimy dressing, polewamy sałatkę,
  • na wierzchu układamy po jednej brzoskwini,
  • ser kroimy w kostkę, układamy na brzoskwini, polewamy łyżeczką żurawiny



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...