Potrawka na urodę z waflami Good Food

7 maja 2011, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny
  • 8 wafli kukurydzianych extra cienkich Good Food
  • młode pokrzywy (objętościowo zebrane do naczynia o pojemności 2litrów)
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz

Zrywamy młode czubki pokrzywy, a następnie zalewamy 0,5 litra gorącej wody, a następnie na małym ogniu gotujemy 2-3 minuty. Następnie wyjmujemy pokrzywy łyżką cedzakową i bardzo drobno siekamy (pokrzywa już nie parzy). Do garnka wlewamy olej i przesmażamy z dodatkiem soli cebulę pokrojoną w drobną kostkę, jak się trochę zrumieni dodajemy posiekane pokrzywy oraz 1 szklankę wywaru, w którym wcześniej gotowaliśmy pokrzywy. W mleku rozrabiamy mąkę i również dodajemy do pokrzyw – doprawiamy do smaku pieprzem i solą, gotujemy chwilkę. Podajemy w małych miseczkach, dogryzamy waflami Good Food.

file1304770429