Twarożkowy deser na waflach Good Food | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Twarożkowy deser na waflach Good Food

7 maja 2011, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny
  • 1 opakowanie wafli kukurydzianych lub ryżowych extra cienkich Good Food
  • 25 dag twarogu półtłustego
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka kakao
  • 0,5 cukru waniliowego
  • dżem owocowy
  • winogrona

Ser biały mielimy. Żółtko, miękką margarynę oraz cukier puder miksujemy na jednolitą masę, a następnie dodajemy zmielony ser biały i dalej miksujemy, na sam koniec dodajemy pianę ubitą z białka i delikatnie mieszamy ręką. Ser dzielimy na 2 części, a następnie jedną z nich mieszamy z kakaem, a drugą z cukrem waniliowym. Gotowe masy serowe nakładamy pojedynczo na wafle ryżowe lub też tworzymy dowolne kompozycje, dekorujemy dżemem i świeżymi owocami np. winogronami. Ja dla ładniejszego efektu dodałam sparzoną i startą skórkę cytryny

file1304769942



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...