Potrawa z dyni

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag dyni
2 łyżki łagodnego octu jabłkowego lub innego
4 dag oleju, mała cebula,
1-2 ząbki czosnku
20 dag pomidorów lub 1 dag przecieru
kminek, sól,

Vegeta,

0,5 dl kwaśnej śmietany
1 dag mąki, natka pietruszki

file1286199964

Sposób przygotowania:

Obraną dynię zetrzyj na grubej tarce i polej octem. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj posiekany czosnek, dynię oraz obrane i rozdrobnione pomidory lub przecier. Posól, dodaj kminek i Vegetę. Duś pod pokrywką na małym ogniu. Kiedy woda odparuje, a dynia będzie już miękka wymieszaj ze śmietaną wcześniej połączoną z mąką. Jeszcze raz wszystko zagotuj i na koniec posyp natką pietruszki. Podawaj jako dodatek do kotletów z mielonego mięsa, do gotowanej wołowiny lub z puree ziemniaczanym polanym tartą bułką.

(Wartość energetyczna 1 porcji 124/521 kcal/J)

www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...