URODA I ZDROWIE

Pory w sosie vinaigrette

18 lutego 2020, dodał: Redakcja

pory smazone

Składniki:
– 6 średnich porów
– 2 łyżki białego octu winnego
– 1 łyżka musztardy Dijon
– 1 łyżka wody
– 3/4 łyżeczki soli
– 1/2 szklanki oliwy z oliwek
– świeżo zmielony czarny pieprz
– 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
– 1 do 2 łyżeczek posiekanych świeżych liści estragonu (opcjonalnie)

Przygotowanie:
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić pory. Gotować do miękkości, od 7 do 10 min. Osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć na półmisek. Wymieszać ocet, musztardę, wodę i 3/4 łyżeczki soli w małej misce. Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, ubijając, aby uzyskać gładki, nieco gęsty sos. Polać winegretem równomiernie po porach, posypać pietruszką i estragonem. Podawać natychmiast.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

zasilanie domu
Bardziej by pasował do działu Dom... ale temat nie dotyczy ani roślin w...
Możecie polecić jakiś puder w kamie…
> ekstrawagancka napisał/a: > Puder w kamieniu? Zdecydowanie transparenty i to ten od Catrice...
Nowości marki essence
Mogę polecić rozświetlacz do policzków, ciała i powiek w jednym Lou Manizer. ...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Chemia jest w większości kosmetyków. Jeśli miałybyśmy przestać sobie szkodzić, to oprócz lakierów,...