URODA I ZDROWIE

Pory w sosie vinaigrette

18 lutego 2020, dodał: Redakcja

pory smazone

Składniki:
– 6 średnich porów
– 2 łyżki białego octu winnego
– 1 łyżka musztardy Dijon
– 1 łyżka wody
– 3/4 łyżeczki soli
– 1/2 szklanki oliwy z oliwek
– świeżo zmielony czarny pieprz
– 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
– 1 do 2 łyżeczek posiekanych świeżych liści estragonu (opcjonalnie)

Przygotowanie:
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wrzucić pory. Gotować do miękkości, od 7 do 10 min. Osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć na półmisek. Wymieszać ocet, musztardę, wodę i 3/4 łyżeczki soli w małej misce. Stopniowo wlewać oliwę z oliwek, ubijając, aby uzyskać gładki, nieco gęsty sos. Polać winegretem równomiernie po porach, posypać pietruszką i estragonem. Podawać natychmiast.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mydlany Baron – Szlachetne Mydła Na…
Cześć! Chciałabym się pochwalić moim świeżo otwartym sklepem on-line z mydłami naturalnymi https://mydlanybaron.pl/ Wszystkie mydła produkuję sama,...
Badania wzroku dzieci
Fundacja ZobaczyćJutro prowadzi kampanię na rzecz wdrożenia programu przesiewowych badań wzroku dzieci na terenie...
Ile herbaty dziennie można wypić?
Zielona herbata i czerwona są uznawane za bardzo zdrowe. Podobno zielona to najzdrowszy...
Łysienie u kobiet - fakty i mity
Najpierw warto zastanowić się, jaka może być przyczyna wypadania włosów, a później można probować...