Pomidory faszerowane

5 lutego 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 8 pomidorów
– 20 dag owczego sera
– 1 główka sałaty rzymskiej
– 3 dag orzeszków piniowych
– 4 gałązki natki pietruszki
– 1 strąk papryczki chili
– 3 łyzki octu winnego
– 2 łyzki oliwy
– 20 dag jogurtu naturalnego
– sól, pieprz

Pomidory umyte osuszyć, odkroić „czapeczki”, owczy ser pokroić w kostkę, sałatę umyć, pokroić w paseczki, orzeszki wrzucić na suchą patelnię i zrumienić. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć a listki oderwać od gałązek, posiekać, papryczkę chili przekroić wzdłuż , oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paseczki, przygotować sos: ocet wymieszac z oliwą, posiekana natką, papryczka chili i jogurtem, posolić. Sałatę przemieszać z serem, orzeszkami i sosem. Wydrążone pomidory przyprawic do smaku, nadziewać sałatką, przykryć „czapeczkami”, podawac od razu.



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.