Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieczarkowym

13 lutego 2010,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dwie nieduże polędwiczki wieprzowe

śmietana 12 % (ewentualnie jogurt)

20 dag pieczarek

cebulka

przyprawy według uznania

Pieczarki podsmażyc na oleju z cebulką, dodać sól i pieprz, podlać wodą, a na koniec śmietankę wymieszaną z wodą oraz łyżką mąki pszennej. Polędwiczki smażyć wczesniej przyprawione i oczywiście zostawione na minimum godzine w lodówce – na gorącym oleju po dwie minuty z każdej strony. Polędwiczki warto przed smażeniem lekko rozbić. Zalać sosem pieczarkowym i udekorować natką pietruszki.

file1266062913



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...