Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieczarkowym

13 lutego 2010, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dwie nieduże polędwiczki wieprzowe

śmietana 12 % (ewentualnie jogurt)

20 dag pieczarek

cebulka

przyprawy według uznania

Pieczarki podsmażyc na oleju z cebulką, dodać sól i pieprz, podlać wodą, a na koniec śmietankę wymieszaną z wodą oraz łyżką mąki pszennej. Polędwiczki smażyć wczesniej przyprawione i oczywiście zostawione na minimum godzine w lodówce – na gorącym oleju po dwie minuty z każdej strony. Polędwiczki warto przed smażeniem lekko rozbić. Zalać sosem pieczarkowym i udekorować natką pietruszki.

file1266062913



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.