Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieczarkowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieczarkowym

13 lutego 2010, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dwie nieduże polędwiczki wieprzowe

śmietana 12 % (ewentualnie jogurt)

20 dag pieczarek

cebulka

przyprawy według uznania

Pieczarki podsmażyc na oleju z cebulką, dodać sól i pieprz, podlać wodą, a na koniec śmietankę wymieszaną z wodą oraz łyżką mąki pszennej. Polędwiczki smażyć wczesniej przyprawione i oczywiście zostawione na minimum godzine w lodówce – na gorącym oleju po dwie minuty z każdej strony. Polędwiczki warto przed smażeniem lekko rozbić. Zalać sosem pieczarkowym i udekorować natką pietruszki.

file1266062913



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz