Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieczarkowym

13 lutego 2010,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dwie nieduże polędwiczki wieprzowe

śmietana 12 % (ewentualnie jogurt)

20 dag pieczarek

cebulka

przyprawy według uznania

Pieczarki podsmażyc na oleju z cebulką, dodać sól i pieprz, podlać wodą, a na koniec śmietankę wymieszaną z wodą oraz łyżką mąki pszennej. Polędwiczki smażyć wczesniej przyprawione i oczywiście zostawione na minimum godzine w lodówce – na gorącym oleju po dwie minuty z każdej strony. Polędwiczki warto przed smażeniem lekko rozbić. Zalać sosem pieczarkowym i udekorować natką pietruszki.

file1266062913



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....