Płonące słodkie szaszłyki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Płonące słodkie szaszłyki

21 grudnia 2010, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • woreczek ryżu
  • 25 dag filetu z kurczaka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 2 banany
  • miód 3 łyżki
  • czekolada gorzka Wawel (5 kostek)
  • cztery łyżki mleka
  • czekolada malaga Wawel (4 kostki)
  • olej do smażenia
  • wykałaczki duże
  • 4 łyżki spirytusu

Ryż ugotować na sypko, filet umyć, pokroić w kostkę, ananasy pokroić w kawałki, banany obrać i pokroić w plasterki, na talerz dać filet , wymieszać z jedną łyżką miodu, potem nabijać na wykałaczki filet, ananas, banan na przemian, gotowe szaszłyki polać pozostałym miodem, piec na rozgrzanym oleju bardzo powoli. Wyłożyć na talerz ryż posypać startą czekoladą o smaku malagi , ułożyć szaszłyki, polać rozpuszczoną czekoladą gorzką z mlekiem. Na koniec przed podaniem polać spirytusem i podpalić. Podawać płonące szaszłyki.

file1292952718



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...