Placuszki z dyni – racuchy

10 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 80 dag dyni
– 15 dag mąki
– 4 jaja
– olej
– sól, cukier

Żółtka utrzeć z łyżeczką cukru. Dynię opłukać, obrać, wybrać pestki, zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Żółtka wymieszać z dynią, mąką i ubitą pianą z białek, posolić. Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany olej i piec na złoty kolor. Podawać ze śmietaną, sosem czosnkowym lub pomidorowym.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...