Placuszki z dyni – racuchy

10 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 80 dag dyni
– 15 dag mąki
– 4 jaja
– olej
– sól, cukier

Żółtka utrzeć z łyżeczką cukru. Dynię opłukać, obrać, wybrać pestki, zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Żółtka wymieszać z dynią, mąką i ubitą pianą z białek, posolić. Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany olej i piec na złoty kolor. Podawać ze śmietaną, sosem czosnkowym lub pomidorowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....