Placuszki z dyni – racuchy

10 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 80 dag dyni
– 15 dag mąki
– 4 jaja
– olej
– sól, cukier

Żółtka utrzeć z łyżeczką cukru. Dynię opłukać, obrać, wybrać pestki, zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Żółtka wymieszać z dynią, mąką i ubitą pianą z białek, posolić. Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany olej i piec na złoty kolor. Podawać ze śmietaną, sosem czosnkowym lub pomidorowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...