Pikantne placki ziemniaczane z serem

10 listopada 2010, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok.50 – 60 dkg.ziemniaków,

10 dkg.żółtego sera,

1-2 papryczki chili,

1 jajko,

1 łyżka mąki,

3/4 szklanki śmietany kremówki,

1 łyżka soku z limetki lub cytryny,

olej do smażenia,

sól i pieprz

wykonanie: : ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczki oczyścić z pestek i drobno posiekać. Ser też zetrzeć na grubych oczkach. Do ziemniaków dodać ser, chilii, jajko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć placki na złoty kolor. Śmietanę doprawić sokiem z limetki,solą i pieprzem. Placki podawać ze śmietaną.

file1289388996



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz