Placuszki bananowe (bez dodatku jajek) | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Placuszki bananowe (bez dodatku jajek)

18 lipca 2012, dodał: witaminkaa
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Pomijając mąkę pszenną wyszły świetne placuszki dla alergików, którzy nie stosują jajek i mleka. Placuszki mokre w środku od banana, a mój sceptyczny do innowacji kuchennych mąż zajadał, żartobliwie spierając się z naszym synkiem o każdy placek! :-)

– 1 szklanka mąki
– 3/4 szklanki wody
– 1 łyżka budyniu (suchego)
– szczypta soli
– 1 duży dojrzały banan

– olej do smażenia

Mąkę budyń sól i wodę zmiksuj na gładko. Tuż przed smażeniem placuszków, rozgnieć banana pozostawiając lekkie grudki i dodaj do ciasta. Wmieszaj banana w ciasto.

Porcjuj łyżką do zupy, smaż na złocisto na oleju.

Pyszne, aromatyczne śniadanko dla 2 osób (mały smyk również się naje).

file1342653193

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz