URODA I ZDROWIE

Mus ze smażonego arbuza

18 lipca 2012, dodał: witaminkaa

A to gratka co? No tak wyszło. Mało że mus, że smażony arbuz to w dodatku arbuz jest żółty. Zobaczyłam go wczoraj w sklepie i uwiódł mnie łobuz;-)

Żółty arbuz jest mniej słodki, ale równie soczysty.

– 1 szklanka miąższu z żółtego arbuza
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki cukru
– 6 łyżek jogurtu naturalnego
– 1 łyżka zarodków pszennych

Rozgrzej masło na patelni, dodaj arbuza, cukier i mieszając czasami duś około 10 min.

Pestki powinny zacząć wypływać na wierzch “ciapki” arbuzowej, teraz można je łatwo wyłowić.

Jogurt przełóż do wysokiego naczynia, następnie zbierz z patelni miąższ arbuza bez soku który się wytworzył. Zarodki dodałam jako naturalny zagęstnik, wszystko potraktuj blenderem.

Gotowy mus użyłam do maczania w nim placków bez jajecznych usmażonych na drugie śniadanie. Polecam również do deserów.

Pysznie!

file1342653383

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Idealna twarz
Podobno najbardziej zbliżone do ideału są twarze przeciętne, o dużej symetrii. A...
Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...