Placki selerowe

16 listopada 2009, dodał: Lula
Artykuł zewnętrzny

Połowę dużego selera zcieramy na tarce do jarzynki, dodajemy 2 jajka,2 łyżki śmietany, 10 dkg żółtego sera startego, 3-4 kopiaste łyżki mąki (może być też granulat sojowy) sól, pieprz. wszystkie składniki dokładnie mieszamy . Od razu smażymy(aby masa nie podeszła wodą!!)  na mocno rozgrzanym tłuszczu,z obu stron na rumiany kolor.

Podajemy z kwaśną śmietaną a jako danie obiadowe można podać z gulaszem , lub sosem grzybowym.

file1258400348



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...