Placek biszkoptowy
Artykuł zewnętrzny
składniki na biszkopt:
- 6 jaj
- szklanka mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia Delecta*
- 3 łyżki kakao
- szklanka cukru
Masa budyniowa:
- 1/2 l mleka
- kostka masła
- 2 budynie waniliowe Delecta
- cukier
Dodatki:
- 2 opakowania okrągłych biszkoptów
- powidła
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- puszka brzoskwiń
Z podanych składników wykonać biszkopt.
Biszkopty posmarować powidłem i skleić po dwa. Połowę ciasta biszkoptowego wylać na blaszkę, rozłożyć sklejone parami biszkopty, zalać pozostałą część ciasta. Upiec.
Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć na puch i dodawać po trochę dobrze przestudzony budyń.
Na ciasto biszkoptowe wyłożyć masę, następnie pokrojone brzoskwinie, zalać galaretką.