Pizza makaronowa z brukselką

10 czerwca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

cebula 1szy
500 gram makaron
PUSZKA 1 szt POMIDORÓW
100 gram koncentrat pomidorowy
1 ząbek czonek
500 gram mielone
250 gram brukselka
150 gram ser żółty
10 szt oliwki
  • cebula 1szy
  • 500 gram makaron
  • PUSZKA 1 szt POMIDORÓW
  • 100 gram koncentrat pomidorowy
  • 1 ząbek czosnek
  • 500 gram mielone
  • 250 gram brukselka
  • 150 gram ser żółty
  • 10 szt oliwki
  1. Cebulę pokroiłam w kostkę i podrumieniłam na patelni. Potem podsmażyłam mielone z pieprzem i solą. W tym czasie ugotowałam makaron do miękkości oraz brukselkę.
  2. Przygotuję sos z pomidorów z puszki, koncentratu, czosnku oraz świeżych ziół. Wszystko mieszam i pomidory rozdrabniam za pomocą widelca. Gdyby sos był za gęsty warto dodać wodę z makaronu.
  3. Smaruję blaszkę tłuszczem, układam makaron.Polewam makaron sosem, układam składniki i posypuje startym serem.Piekę w piekarniku o temp. 180 stopni przez 20 minut.

7

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz