Pizza makaronowa z brukselką
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
cebula 1szy
500 gram makaron
PUSZKA 1 szt POMIDORÓW
100 gram koncentrat pomidorowy
1 ząbek czonek
500 gram mielone
250 gram brukselka
150 gram ser żółty
10 szt oliwki
- cebula 1szy
- 500 gram makaron
- PUSZKA 1 szt POMIDORÓW
- 100 gram koncentrat pomidorowy
- 1 ząbek czosnek
- 500 gram mielone
- 250 gram brukselka
- 150 gram ser żółty
- 10 szt oliwki
- Cebulę pokroiłam w kostkę i podrumieniłam na patelni. Potem podsmażyłam mielone z pieprzem i solą. W tym czasie ugotowałam makaron do miękkości oraz brukselkę.
- Przygotuję sos z pomidorów z puszki, koncentratu, czosnku oraz świeżych ziół. Wszystko mieszam i pomidory rozdrabniam za pomocą widelca. Gdyby sos był za gęsty warto dodać wodę z makaronu.
- Smaruję blaszkę tłuszczem, układam makaron.Polewam makaron sosem, układam składniki i posypuje startym serem.Piekę w piekarniku o temp. 180 stopni przez 20 minut.