Piłkarskie kulki mięsne, czyli futbolki

30 maja 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 3 do 5

Składniki:
– 1 opakowanie Fix Kotlety mielone Knorr
– 450 g mięsa mielonego, najlepiej wieprzowego
– 50 g mąki pszennej
– 20 g pokrojonych orzechów laskowych
– 20 g rodzynek
– woda, olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Futbolki są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego zaproś do gotowania swoje pociechy. Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Przełóż mięso do miski, dodaj Fix. Poproś dziecko, by dołożyło orzechy i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Poproś dziecko, by uformowało mięsne kulki. Po obtoczeniu w mące smaż je na rozgrzanym tłuszczu.
4. Na koniec dziecko przygotuje boisko – na prostokątnym talerzu ułoży dwie połowy boiska z ryżu oraz startej marchewki. Na tak udekorowanym talerzu układaj futbolki.

f

źródło: www.przepisy.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz