Pikantny suflet z chilli

12 lutego 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 50 minut

Niezbędne składniki:

2 jaja4 pikantny suflet
500 ml śmietanki 18%
120 g cukru
20g maki ziemniaczanej
50g masła
Przyprawy KAMIS
1 łyżeczka chili
Laska wanilii

Śmietankę zagotować z chili i laską wanilii, odstawić na kilka minut. Żółtka utrzeć z cukrem, miskę z żółtkami ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać śmietankę, ubijać tak, aby nie doprowadzić masy do wrzenia, gdy zgęstnieje, wystudzić. Do masy dodać ubitą z łyżką mąki ziemniaczanej pianę, delikatnie wymieszać. Masę wlać do posmarowanych i obsypanych cukrem foremek. Piec 30 minut w temp. 180 st.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...