Pikantne żeberka

28 września 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 1 kg żeberek
  • 1 papryczka chili
  • sól, pieprz
  • 6 łyżek octu winnego
  • 5 gałązek tymianku
  • Po 7 łyżek keczupu pikantnego i musztardy
  • 5 łyżek oleju
  • ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki

 

PRZYGOTOWANIE:

Żeberka opłucz, osusz i poprzekrawaj wzdłuż kości na porcje. Papryczkę chili umyj, oczyść z pestek i drobno posiekaj.

Keczup, musztardę, olej, słodką mieloną paprykę, posiekana papryczkę chili, ocet winny i listki tymianku wymieszaj ze sobą. Tak przygotowana glazurą posmaruj żeberka i włóż do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie żeberka przełóż do rękawa do pieczenia i ułóż w naczyniu do zapiekania i  wstaw do piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny w temperaturze 180oC.

Żeberka podaję z ryżem.

file1380398928



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...