Pikantne szaszłyki z grilla

11 czerwca 2013, dodał: malinkaa18
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

30 dkg polędwicy
30 dkg kiełbasy
30 dkg boczku
30 dkg pieczarek
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3-4 cebule
sól morska Kamis
pieprz czarny Kamis
przyprawa grill pikantny w tubie- Kamis

Sposób przygotowania:

Polędwiczki pokroić w plastry, rozbić i posypać solą i pieprzem. Kiełbasę, boczek oraz papryki pokroic pokroić w dużą kostkę, cebulę oraz pieczarki pokroić w plastry. Na patyczki do szaszłyków nakładać po kolei składniki, naprzemiennie mięso oraz warzywa. Posypać przyprawą do grilla Kamis.Układamy na rozgrzanym grillu i smażymy z obu stron aż mięso straci surowy kolor.
SZSZŁYKI

 

fot: redakcja