Pikantne polędwice z grilla

22 kwietnia 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 10 plastrów polędwicy wieprzowej lub wołowej

Marynata

* Delikat do mięs (knorr)

* 8 łyżek oleju lub oliwy z oliwek

* pieprz

* 2 łyżki musztardy

* 1 kieliszek wódki lub koniaku

Przygotowanie:

Najpierw przygotowuję marynatę –  dokładnie mieszam oliwę z Delikatem do mięs oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem.

Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mięso z obu stron równomiernie smaruję marynatą -chyba najlepiej sprawdza się w tej roli pędzel. Odstawiam na 24 godz. do lodówki.

Na drugi dzień rozpalałam grilla i układam polędwicę na rozgrzanym ruszcie

Smacznego

file1271923221



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...