Pikantne paluszki z serem

13 września 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

15 dag mąki

15 dag margaryny

15 dag  ostrego żółtego sera

kminek

papryka w proszku

gałka muszkatołowa

pieprz i sól

  • przepis

Margarynę siekamy z przesianą mąką, dodajemy  ser  utarty na drobnych  oczkach, przyprawy  i zagniatamy  ciasto. Rozwałkowujemy  placek grubości 5-10mm . Kroimy na  paski  szerokości 4-5mm , dowolnej długości. Układamy na wysmarowanej tłuszczem  blasze. Pieczemy 15 -20 min  w temperaturze 180-200 st C ( należy zaglądać do piekarnika , aby nie dopuścić do przypalenia paluszków).

file1347521520



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...