Pierś z kurczaka z porem i kurkami

5 września 2012,
dodał: morawa21
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
2 pory (biała część)
40-50 dkg kurek
śmietana 30%
serek topiony z ziołami
sól, przyprawa do kurczaka, papryka słodka,
świeża pietruszka lub koperek
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić solą, papryką i przyprawą do kurczaka, odstawić na chwilę. Pora umyć i pokroić w półksiężyce. Kurki oczyścić w razie potrzeby przekroić na pół. Rozgrzać patelnię, wrzucić kurczaka, podsmażyć na rumiano, następnie dodać por i grzyby. Podsmażać jeszcze przez chwilę, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić ok. 10 minut. Na koniec dodać śmietanę oraz rozpuścić serek topiony, jeszcze chwilę dusić. Podawać z makaronem farfalle lub ryżem. Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...