Pierś z kurczaka w panierce kukurydziano-migdałowej

24 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Kotlet smakuje wyśmienicie.

  • 1 pierś z kurczaka duża
  • sól
  • pieprz
  • płatki kukurydziane corn flakes
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  • 2 jajka
  • mąka do panierki
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • olej do smażenia

Pierś z kurczaka umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem ,pokroić na porcję,delikatnie rozbić.Każdy kotlet posolić, posypać pieprzem,obtoczyć w mące jajku ,nastepnie w panierce z płatków kukurydzianych,wymieszanych z mielonymi migdałami.Wlać olej na patelnie,dodać masło roślinne,smażyć piersi na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor dwukrotnie przewracając,żeby się dobrze dopiekły.wymieszać z olejem,

Smacznego

file1267032793



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz