Pierogi z ziemniaków

21 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2-3 ziemniaki większe

10 dag kiełbasy lub boczku

2 łyżki oleju

ciasto na pierogi:

2 szklanki mąki

½ szkl wody

1 łyżka oleju

odrobina mleka

szczypta soli

1 cebula

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną kiełbasę lub boczek oraz cebulę. Dodać starte ziemniaki (tak jak na placki). Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. W między czasie zagnieść ciasto na pierogi. Jak farsz przestygnie robimy pierogi i gotujemy około 7 min. Polewamy podsmażoną na patelni cebulką lub skwarkami ze stopionego boczku.

file1264105235



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz