Pierogi z mięsem

20 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Farsz: mięso mielone usmaż z drobno pokrojoną cebulą. Przypraw solą, pieprzem, vegetą. Ciasto: 3 szkl. mąki wymieszaj z 2 jajkami, szczyptą soli, odrobiną wody. Wyrób dokładnie jednolite ciasto. Rozwałkuj, wykrój krążki szklanką. Na każdy kawałek ciasta, nakładaj farsz łyżeczką, składaj i zlepiaj starannie rogi palcami.
Pierogi gotuj 5 minut w lekko osolonej wodzie.

file1258749473



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...