Pierogi z kurkami

13 września 2012,
dodał: sloneczko_20061
Artykuł zewnętrzny

Przepis na ciasto

60dag maki wrocławskiej zalać szklanką baaardzo gorącej wody, dodać szczyptę soli, 2 łyżki oleju i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dosypywać mąki. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Rozwałkowujemy na około 3mm i wycinamy krążki z ciasta.

Przepis na farsz kurkowy

60 dag kurek przesmażamy razem z cebulka pokrojoną w kostkę na dwóch łyżkach oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku.

z ciasta i farszu lepimy pierogi, wrzucamy na gotująca się wodę(osoloną i z dodatkiem łyżki oleju)

można podawać polane śmietanką



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...