Piernik z ziemniakami

20 lutego 2013, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Masło, miód, 1 mała paczka kakao, cukier, 2 paczki przypraw do pierników, bakalie, tj. (rodzynki, migdały, orzechy) połączyć razem. Masa nie powinna być zbyt chłodna.
Dodać do tego: mąkę , 1 paczkę proszku do pieczenia, 3 jajka (dodawać po 1 i mieszać).
Po wymieszaniu składniki połączyć z 1 kg ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez prasę.
Wymieszać wszystko dokładnie i wlać na blachę.
Po upieczeniu polać polewą czekoladową i posypać różnokolorową posypką.
Można też przełożyć piernik powidłami.
Piec w temperaturze 180 stopni C, 50 minut.
Smacznego.



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.