Pieczony kurczak z ziemniakami w raz el hanout

14 listopada 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kilka porcji kurczaka

arabska mieszanka przypraw Raz el hanout

sól

pieprz czarny

młode ziemniaki

Wykonanie:

Kurczaka myjemy, nacieramy solą, pieprzem i dużą ilością raz el hanout. Ziemniaki wg upodobania obieramy lub szorujemy, większe z nich rozdrabniamy. Do rękawa do pieczenia pakujemy porcje kurczaka oraz porcję ziemniaków, zawijamy, odkładamy do zamarynowania na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przekładamy do blachy wszystkie zawinięte porcje, wlewamy na spód blachy ok 1 szkl wody ( w zależności od wielkości), wszystko przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy ok 1 godz w 180st.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz