Pieczone ziemniaki z keczupem i mozzarellą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone ziemniaki z keczupem i mozzarellą

17 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

Ziemniaczki są smaczne same w sobie… idealne z sałatką, idealne jako dodatek do mięsa. Dzieci uwielbiają wyjadać ciągnącą się ziemniaczano-serową masę… Ich zalety mogłabym jeszcze długo wymieniać. To danie niezawodne, rozgrzewające, przywołujące letnie dni z ogniskiem i parującymi ziemniaczkami w roli głównej :)Przepis jest prosty, można kombinować z różnymi keczupami i znaleźć swoja ulubiona wersję:)

Składniki:

  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • sól, pieprz
  • listki tymianku (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, wyszorować skórki, zawinąć w folię aluminiową i upiec na kratce piekarnika. Piekłam w temp. 230 stopni przez 1 godzinę. Wyciągnąć, przekroić na pół i wydłubać łyżeczką wnętrza, ostrożnie, aby nie uszkodzić skórek. Utłuc z ketchupem na puree, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą. Powstały farsz umieścić w ziemniaczanych skorupkach. Zapiekać 15-20 minut w temp. 200 stopni.
Podawać jako samodzielna, ciepła przekąska lub z mięsem i sałatkami.
Zjadać ze skórką! :)

file1300350032



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Pieczone ziemniaki z keczupem i mozzarellą

  1. Bardzo pomysłowy sposób na pieczone ziemniaki.

Dodaj komentarz