pieczone piersi kurczaka

23 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 połówki piersi kurczaka
Pikantna przyprawa do drobiu Prymat
1 cebula
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
1 cukinia
1 żółta dynia
oliwa z oliwek
kiełki rzodkiewki

Salsa meksykańska:
1 pęczek kolendry
1 biała cebula
200 g miąższu z pomidorów
2 łyżki papryki jalapeno
4 łyżeczki oliwy z oliwek
½ łyżeczki chili
1 limetka
100 ml soku pomidorowego
Sól czosnkowa Prymat
Pieprz czarny grubomielony Prymat
Salsa meksykańska: kolendrę drobno posiekać, miąższ z pomidorów, cebulę oraz paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę z oliwek, sok z limetki, chili i sok pomidorowy.

Cebulę oraz czerwoną i zieloną paprykę pokroić w długie cienkie paseczki (julienne). Cukinię i dynię pokroić w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek i podsmażyć piersi z kurczaka na złotobrązowy kolor, następnie przełożyć je do naczynia do pieczenia i dodać warzywa. Całość polać salsą, przykryć folią i piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. Tak przygotowane piersi kurczaka podawać z ryżem.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz