URODA I ZDROWIE

Pieczone buraki nadziewane suszonymi morelami w tymiankowym sosie

26 marca 2019, dodał: 38_PR

Składniki:

 

file1507642700

 

  • 6 dużych buraków
  • 3 łyżki oliwy

 

  • Sok z połowy cytryny
  • Świeży tymianek
  • 100 g Moreli Całe owoce Bakalland
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz do smaku 

 

Buraki dokładnie myjemy i pojedynczo zawijamy w folię aluminiową, wcześniej skrapiamy je delikatnie oliwą, sokiem z cytryny i nacieramy roztartym czosnkiem, dodajemy po gałązce tymianku. Tak przygotowane buraki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut, aż staną się miękkie. Następnie upieczone buraki delikatnie studzimy, zdejmujemy z nich folię i  przekładamy do naczynia do zapiekania. Nacinamy górę buraków do których wkładamy suszone morele, delikatnie jeszcze raz polewamy wszystko oliwą z dodatkiem tymianku, czosnku i odrobiną soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mydlany Baron – Szlachetne Mydła Na…
Cześć! Chciałabym się pochwalić moim świeżo otwartym sklepem on-line z mydłami naturalnymi https://mydlanybaron.pl/ Wszystkie mydła produkuję sama,...
Badania wzroku dzieci
Fundacja ZobaczyćJutro prowadzi kampanię na rzecz wdrożenia programu przesiewowych badań wzroku dzieci na terenie...
Ile herbaty dziennie można wypić?
Zielona herbata i czerwona są uznawane za bardzo zdrowe. Podobno zielona to najzdrowszy...
Łysienie u kobiet - fakty i mity
Najpierw warto zastanowić się, jaka może być przyczyna wypadania włosów, a później można probować...