Pieczarki w sosie balsamicznym z natką pietruszki

13 września 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szybka przystawka z pieczarek, smakuje wybitnie: w tle wyróżnia się słodko kwaśny sos czosnkowy. Bardzo ciekawa przekąska lub dodatek do obiadu na przykład kotlecików mielonych czy zrazików.

pieczarki

składniki:

około 8 pieczarek pokrojonych w większą kostkę

natka pietruszki

5 łyżek octu balsamicznego

4 ząbki czosnku

łyżka miodu

sól, pieprz

olej do smażenia

Na dużej patelni porządnie należy podsmażyć pieczarki, aż do zrumienienia. W małej miseczce mieszamy ocet z miodem i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Siekamy natkę pietruszki. Do pieczarek już zrumienionych dodajemy sos i natkę, całość mieszamy, i smażymy jeszcze około minuty.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.