Penne z pesto rosso picante | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Penne z pesto rosso picante

8 grudnia 2016, dodał: synertime
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwy

Składniki na 2 porcje:

Makaron Malma Penne Rigate 200 g

Pół ząbka czosnku

Suszone pomidory w oleju 100 g

Parmezan 100 g

Orzeszki pinii 20 g

Chili pepperoni  ¼

Sól, cukier, pieprz

Oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

  1. Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem    i pieprzem.
  2. Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy    i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.
  3. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.

file1481187411



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz